1 op de 100 Nederlanders heeft coeliakie. Een onzichtbaar deeltje gluten kan hen doodziek maken. En laat gluten nu net in heel veel producten zitten. Als patiënt heb je niet alleen continu zorgen over je gezondheid, maar moet je ook altijd op je hoede zijn voor wat je eet. Ook lopen veel patiënten rond met de angst: ‘Wat als mijn kind ook coeliakie krijgt?’ Coeliakie is meestal een erfelijke ziekte.

Dat tij willen we keren. Daarom bundelen de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en onderzoekers door het hele land hun krachten. Samen krijgen we grip op coeliakie. Zodat we coeliakie in de toekomst kunnen voorkómen.

Help je mee door in actie te komen? En ja: ook in coronatijd is er ondanks de beperkingen nog veel mogelijk. Hou een inzamelingsactie op je verjaardag, laat je trainingskilometers sponsoren, of maak een digitale collectebus aan. Start jouw actie!

Lees meer
€ 36.494 opgehaald
Bereikt 36%
Ons doel € 100.000
Laatste donatie 18-10-2021 | 07:55
€ 10 Liset Omdat ons dochtertje van inmiddels 5 jaar oud ook al 2,5 jaar coeliakie heeft. En alle hulp/acties zijn welkom. Aan: Marathon van Amsterdam

Over voorcoeliakie.nl

Voorcoeliakie.nl is een samenwerking tussen de Nederlandse Coeliakie Vereniging en Maag Lever Darm Stichting. Met dit platform willen de NCV en de MLDS geld inzamelen voor onderzoek naar coeliakie. Kom ook in actie!