Glorieus Zonder Gluten

01-04-2021 | 14:35

Mirella heeft coeliakie en bakt de mooiste glutenvrije taarten. Deze verkoopt zij via haar Facebookpagina Glorieus Zonder Gluten. De helft van haar opbrengst doneert zij aan onderzoek naar coeliakie.

De diagnose

Het heeft een jaar geduurd voordat ze erachter zijn gekomen dat Mirella coeliakie heeft. Ze is in die periode ruim 20 kg afgevallen en erg ziek geweest.

Mirella: ‘Ik was in die periode al blij als ik mijn kinderen naar school kon brengen, of dat ik één dag op het werk was geweest. De diagnose coeliakie voelde voor mij als een opluchting. Na een jaar van onderzoeken ben je continu bang voor wat het kan zijn. Ik hoop dat de diagnose voor anderen sneller komt en dat er meer bekendheid komt voor coeliakie.’

Als je erachter komt dat je coeliakie hebt, veranderd je hele lifestyle. Je hebt ineens een glutenvrij dieet. Dit is best een grote verandering, aangezien er in veel producten gluten zit.

Mirella: ‘Het is nu gewoon mijn leven geworden. Ik weet niet beter en het gaat heel automatisch. Mijn kinderen zijn ermee opgegroeid en weten ook niet beter. Alles is thuis glutenvrij op het brood na. Voor de rest kan ik altijd wel wat glutenvrij eten krijgen. Ik ben altijd heel erg positief en er wordt door mijn omgeving altijd rekening mee gehouden.’

Glorieus Zonder Gluten

Mirella:In andere glutenvrije Facebookgroepen postte ik altijd al wel mijn glutenvrije taarten en informatie over glutenvrije dingen. Uiteindelijk hebben mensen mij aangespoord om een eigen pagina te beginnen. En zo ben ik begonnen met Glorieus Zonder Gluten.’

Het gaat nu heel goed met Mirella. Ze heeft al lang geen last meer gehad van kruisbesmettingen en zolang ze zich aan het glutenvrije dieet houdt blijft het goed gaan. Ze gaat nu vooral verder met lekkere glutenvrije taarten bakken!

Wil jij een lekkere glutenvrije taart van Mirella kopen? Bekijk dan haar actiepagina of kijk op haar Facebookpagina: Glorieus Zonder Gluten.