Team Novi haalt 561 euro op voor onderzoek naar coeliakie

20-09-2021 | 10:53

Dat de Dam tot Damloop dit jaar niet door kon gaan, was in eerste instantie een grote domper voor Team Novi. Het team, gestart door Joost van Hamond, wilde in Amsterdam een sportieve prestatie koppelen aan het goede doel en had al een mooi bedrag opgehaald voor het werk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en de Maag Lever Darm Stichting.


Eén op de 100 Nederlanders heeft coeliakie, onder wie Novi, het 1-jarige dochtertje van Joost en zijn vrouw Froukje. Joost was dan ook vastberaden om de tien Engelse mijl op zondag 19 september toch af te leggen en zo het sponsorbedrag voor onderzoek naar coeliakie daadwerkelijk te verzilveren.


De afgelopen week boog hij zich over een mooie route door zijn woonplaats Den Bosch en de Maag Lever Darm Stichting had voor shirts, een startnummer en medailles gezorgd. Zondagmorgen was het zover. Samen met teamlid en hardloopkameraad Tom Oostra vertrok hij onder perfecte weersomstandigheden om de 16,1 kilometer met succes te volbrengen.


Voor het team speelde bovendien een extra uitdaging mee. Eén van de sponsors had aangegeven de hoogte van het sponsorbedrag af te laten hangen van finishtijd. Dus was het voor Joost en Tom niet alleen zaak om de alternatieve Dam tot Damloop uit te lopen, maar ook om een snelle tijd neer te zetten.


Uiteindelijk kwamen ze in een fantastische tijd van 1:14:10 over de finish, waar ze werden opgewacht door buurtgenoten, familie en natuurlijk een trotse Novi.


Op de cheque kon 561 euro geschreven worden, tot grote tevredenheid van Joost. “Een mooi bedrag voor onderzoek naar coeliakie, waar hopelijk Novi en natuurlijk al die anderen in de toekomst mee geholpen kunnen worden. Ik wil alle sponsors hartelijk bedanken, met name Pepijn. Hij heeft ons met zijn uitdaging extra geprikkeld om een hoog bedrag binnen te halen. Speciale dank is er ook voor R.A. Tatouille, voor zijn steun en mooie bijdrage.”