Marathon Leiden - yes I did it!

16-05-2022 | 10:02

Om 10 uur stond ik klaar voor de start in een zonnige Breestraat. In een groepje liep ik bij de pacers van 3.45 richting Zoeterwoude. Daar waren volop bekenden en was het heerlijk lopen. Ik werd hier al aangesproken door andere lopers die het goed vonden dat ik voor coeliakie liep. Langs de mooiste club van de regio SJZ in de richting van de Rijndijk. Vervolgens over de pontonbrug langs de Rijn naar Koudekerk en daar de polders in. Ik heb geprobeerd goed te drinken, de tijd daarvoor te nemen en aan de gelletjes te denken. Het groepje werd toen al wat kleiner en de eerste wandelaars haalden wij in. Toch ging het best goed. De tip voor het warme weer was: goed drinken en de schaduw opzoeken. In heel de polder heb ik geen boom gezien.

Na een kilometer of 28 kreeg ik opeens wat kramp in mijn dijbeen. De 30 km passeerde ik in ongeveer 2.45 uur. Tempo vasthouden en ik zou binnen moeten zijn met een tijd onder de 4 uur. Toch was ik niet van de kramp af. Ik hoopte dat het weg zou gaan door even te wandelen, maar dat viel tegen.Het waren daarom nog 12 lange kilometers. Daarom was ik extra blij met de aanmoedigingen en steun langs de weg en onderweg. Ik liep nu niet alleen voor mezelf, maar ook voor Juliette en al de andere mensen met coeliakie. En natuurlijk uit dankbaarheid voor al jullie donaties. Volhouden dus! Uiteindelijk gelukkig dat ik bij de finish was en mijn eerste marathon heb uitgelopen. Daarna heerlijk op een bankje gaan zitten en de tijd (4.20) in mijn medaille laten graveren.

Ik ben enorm tevreden met al de aandacht voor coeliakie en de ruim 3000 euro die ik heb op mogen halen. Bedankt bedankt allemaal!!