New York marathon voor coeliakie!

Marijne Nijenhuis
van totaal € 333 (57%)

Wauw! Wie had dat gedacht... de New York marathon lopen, samen met je 62-jarige vader! Deze november is het zover, dan lopen wij 42km door deze wereldstad! En wat is er mooier dan hiermee ook nog eens geld op te kunnen halen voor coeliakie! Dat klonk mij als muziek in de oren!

Stel je voor, je bent 8 jaar, of misschien 12, je gaat nog naar school en komt erachter dat je coeliakie hebt. Al bij een klein kruimeltje wordt je heel erg ziek. Om nog maar te zwijgen over de effecten op lange termijn (verhoogde kans op kanker en onvruchtbaarheid). Op school wordt getrakteerd want een vriendje is jarig, iedereen krijgt een koekje, behalve jij; want er zitten gluten in en daar wordt jij heel ziek van... Tijdens het overblijven ga je lunchen bij een vriendje. Maar wat moet jij eten? Want in Nederland eten we vaak brood voor lunch, en muesli voor in de yoghurt zitten waarschijnlijk ook gluten... Gek is het niet dat als je hier zelf niet op hoeft te letten, je geen glutenvrij brood in de kast hebben liggen. Nog een scenario: je gaat met een kinderfeestje naar het zwembad en iedereen krijgt patat met een frikandel / kroket, maar jij niet, want het is onduidelijk hoe het zit met de kruisbesmetting…

Ik kwam er op mijn 24e pas achter dat ik coeliakie heb en ondanks dat dat niet goed is geweest voor mijn gezondheid ben ik er stiekem ook wel een beetje blij om. Nu was het al een enorme zoektocht en word ik alsnog regelmatig teleurgesteld. Hoe moet dit zijn voor een kind dat graag bij de rest wil horen en vriendjes wil maken? Of als student in een nieuwe stad, waar iedereen alleen maar bier drinkt en jij dat niet mag en daardoor (vaak) je eigen drankje moet gaan halen omdat de rest alleen maar liters bier bestelt?

Dit is precies waarom ik voor coeliakie strijd. Ik gun het ieder kind om een onbezorgde jeugd te hebben en dat kan alleen door meer onderzoek en meer bewustwording. 

Daarom zou ik het geweldig vinden als jij hier ook aan bij wilt dragen! Met een donatie steun je mijn actie en het werk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en de Maag Lever Darm Stichting. Elke bijdrage telt, je kunt al doneren vanaf 1 euro! 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 20 11-09-2023 | 11:01 Super goed bezig! Je kan het!!!
€ 25 09-09-2023 | 10:50
€ 20 09-09-2023 | 10:49
€ 20 08-09-2023 | 22:41
€ 25 08-09-2023 | 18:49 Ik hoop dat er een medicijn komt en hiervoor is veel onderzoek nodig.