Ik en mijn Coeliakie

29-01-2021 | 22:40
Sinds ongeveer 3 jaar heb ik de diagnose Coeliakie.
Na 2 jaar onderzoek na onderzoek, wist ik eindelijk dat mijn ziek zijn niet tussen mijn oren zat. Maar dat ik serieus ziek was/ben.
Je ziet het niet aan mij. Maar ik ben hier altijd mee bezig. Dag in dag uit moet ik niet alleen opletten op wat ik eet, maar ook wat mensen in mijn omgeving doen. Want bij het kleinste kruimeltje(wat je niet eens kunt/hoeft te zien), wordt ik doodziek.
Is dit moeilijk of lastig? Ja soms wel, soms kan ik er onwijs van balen. Maar vaak kan ik nu na 3 jaar al aardig op de automatiche piloot leven. Wanneer vind ik het lastig? Nou, denk aan een barbeque met vrienden, ik houd dit graag in eigen handen. Niet omdat ik mijn vrienden niet vertrouw. Maar meer dat ik hun niet met die "last" wil opzadelen.
Ik houd alle verantwoordelijkheid graag bij me zelf. En daar kies ik zelf voor. Maar zo werkt het relaxter voor mij, en kan ik 100 procent genieten. Er zullen vast wel meer momenten zijn dat ik het lastig vind dat ik Coeliakie heb. Maar daar probeer ik niet zo bij stil te staan. Je moet een feestje maken van het leven, maar wel zelf de slingers ophangen !!
 
Steun jij mijn actie ook?
Veel liefs
 
Irma 
instagram: @Glutenvrije.dutchie