Help jij mee om mensen weer zorgeloos te laten eten?

Floris van Overveld
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 3.780 (152%)

Coeliakie lijkt niet de meest ernstige ziekte, maar het is er wel een waar je je leven aan vastzit en die je dagelijks leven flink beïnvloedt. Daarom vind ik dat we veel meer dan nu het geval is onderzoek moeten doen naar de oorzaken van coeliakie en hoe we het beter kunnen behandelen en hopelijk zelfs voorkomen. Dat onderzoek is mogelijk als we de handen ineen slaan. Artsen, onderzoekers, patiënten, NCV, MLDS. Om die noodzakelijke samenwerking te symboliseren ga ik op 15 en 16 mei alle instituten die meedoen ‘aan elkaar’ fietsen. Beginnend bij de NCV in Naarden en dan via alle ziekenhuizen naar de finish bij de MLDS in Amersfoort. Dat zijn 2 etappes van meer dan 300km. Ik wil wel dat het een beetje uitdagend blijft. Ik lever de fysieke inspanning, lever jij de donatie om coeliakieonderzoek mogelijk te maken? Zodat in de toekomst iedereen zorgeloos kan eten?

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 30 25-05-2021 | 10:32 Het is raar dat we nog zo weinig weten over iets waar al honderden jaren mensen veel last van hebben. Dus ook ná deze imposante fietstocht gunnen wij dit onderzoek veel steun! Hans en Wilma
€ 25 24-05-2021 | 22:08 Wauw, wat een tocht Floris, diep respect. Wat super dat je dit doet voor mensen met coeliakie. Een groot gebaar!
€ 10 19-05-2021 | 22:24 Floris, ik steun je doel en samen we ook aan betere wet en regelgeving! Charlotte ter Haar
€ 25 17-05-2021 | 19:33
€ 300 17-05-2021 | 14:42 Top gedaan Floris! El Tigre Azul, zodra die weer rijdt, gaat het in iets meerdere etappes doen ;)
Bekijk alle

De kracht van samenwerking

17-05-2021 | 11:26 De doelstelling is gehaald! In twee dagen 630 (het werden er 643) kilometer fietsen voor coeliakieonderzoek. Belangrijker nog, mijn streefbedrag is meer dan gehaald! Ik begon met €5/km. Dat heb ik opgehoogd naar €6/km. Maar terwijl ik aan het fietsen was en dus aan weinig andere dingen meer dacht, bleven de donaties binnenkomen en is de opbrengst nu ruim €8/km. Wauw! Dank Ontzettend bedankt voor alle steun voor coeliakieonderzoek! Ik vind het super indrukwekkend dat zoveel mensen een donatie hebben gedaan! Vanzelfsprekend de grotere bedrijfssponsoren Veldhuis Media, Schouten Certification en Procurios. Maar ik ben iedereen dankbaar die z’n eigen steentje heeft bijgedragen. Samen laten we zien dat het bundelen van krachten iets onverwacht moois kan opleveren. Samenwerking maakt het verschil Onderweg heb ik de kracht van samenwerking weer eens extra ervaren. Op grote stukken van mijn tocht reden mensen van mijn wielervereniging met me mee. Ik weet niet of ik het zonder hun gezelschap had gered. Zonder het gezelschap en het wiel waarin ik kon schuilen voor de tegenwind. Die samenwerking heeft voor mij alle verschil gemaakt. En ik gun die samenwerking ook aan alle artsen en onderzoekers die zich met coeliakie bezighouden. Want dan kunnen we het verschil maken! Onderweg heb ik hun betrokkenheid al mogen ervaren. Coeliakie heb je niet voor even Minder fijn was dat ik onderweg, zeker de tweede dag, ook bijzonder veel regen heb mogen ervaren. Er waren buien voorspeld, maar sommige duurden wel heel lang. Ik heb me vastgehouden aan de gedachte dat aan iedere bui een einde komt, ook al lijkt dat soms ver weg. En ik deed dat in het volle besef dat ‘het einde van de bui’ er niet is voor coeliakiepatiënten. Coeliakie is vooralsnog een chronische ziekte, en iedere dag moet je opletten bij wat je eet. Ik heb diepe bewondering voor iedereen die daarmee moet dealen. En dag in dag uit de mentale veerkracht moet opbrengen om er mee om te gaan. Laten we hopen dat we met onze samenwerking daar uiteindelijk verandering in kunnen brengen. Dat we door onderzoek meer grip krijgen op coeliakie. Ook al lijkt de finish soms ver weg, als je doorgaat kom je er wel.  
Lees meer