Kom in actie voor coeliakie

1 op de 100 Nederlanders heeft coeliakie. Een onzichtbaar deeltje gluten kan hen doodziek maken. En laat gluten nu net in heel veel producten zitten. Als patiënt heb je niet alleen continu zorgen over je gezondheid, maar moet je ook altijd op je hoede zijn voor wat je eet. Ook lopen veel patiënten rond met de angst: ‘Wat als mijn kind ook coeliakie krijgt?’ Coeliakie is meestal een erfelijke ziekte.

Dat tij willen we keren. Daarom bundelen de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en onderzoekers door het hele land hun krachten. Samen krijgen we grip op coeliakie. Zodat we coeliakie in de toekomst kunnen voorkómen.

Help je mee door in actie te komen? En ja: ook in coronatijd is er ondanks de beperkingen nog veel mogelijk. Hou een inzamelingsactie op je verjaardag, laat je trainingskilometers sponsoren, of maak een digitale collectebus aan. Start jouw actie!

Lees meer Lees minder
van totaal € 100.000 (40%)
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Andrew loopt de marathon van Amsterdam voor zijn dochter Lily (4)

14-10-2021 | 09:55 Afgelopen september kreeg de dochter van Andrew, Lily (4), de diagnose coeliakie. Een gebeurtenis die het leven van het gezin compleet op de kop heeft gegooid. Samen proberen zij nu te wennen aan de nieuwe situatie.  Altijd wilde Andrew al een marathon lopen, maar nu heeft hij een extra motivatie, op zondag 17 oktober loopt hij 42,2 KM tijdens de marathon van Amsterdam met zijn dochter Lily in zijn gedachte. Andrew: 'Sinds we de diagnose hebben gekregen hebben we veel steun gehad aan de informatie van de Nederlanse Coeliakie Vereniging, we waren na 2 dagen al lid. Voor mij is dit de perfecte gelegenheid om me in te zetten voor de stichting.' Wil jij Andrew een hart onder de riem steken en een bijdrage leveren aan onderzoek naar coeliakie? Steun dan zijn actie: https://www.voorcoeliakie.nl/actie/andrew-taylor 
Lees meer
Bekijk alle
€ 26,65

Anoniem

15-01-2022 | 17:09 Aan: Glutenvrije kinderen een leven lang !! Wafelactie coop waar kinderen zelfgemaakte glutenvrije wafels verkochten voor coeliakie!